Tillbaka till solens land

 

Då har jag landat och någorlunda slagit mig till ro i mitt dubbelrum i Shinjuku, det har till och med en soffa! som jag aldrig sitter i för jag har också en 32 tums platt TV med HDMI port riktad mot sängen och min laptop har en del underhållning för kvällarna innan sängdags, vilket är billigare än att betala för att få se på betal TV, och oftast är bas kanalerna i Japan inte mycket att hurra för, precis som i Sverige.Dag 1 till 4 016

För en sammanfattning om vad som har hänt sedan det att jag lyfte i Landvetter så har tog Yoko emot mig på flygplatsen efter ännu ett misslyckat försök att sova på planet, tack gode gud för att jag inte behöver göra det åt andra hållet för min kropp är inte med på svängarna helt ännu, men det börjar ta sig, det är då anledningen att tisdagen samt onsdagen blev mest vandra runt i Shinjuku och kolla läget runt hotellet och omnejd för att se vad som finns i närheten. och vad finns i närheten? Jo! det finns en Book-off som säljer billiga spel, böcker, musik och film, framförallt begagnat (om inte bara) och det finns också en bento shop precis bredvid som säljer en lunchlåda av mitt tycke för cirka 30 spänn, inte helt fel! särskilt inte när man kommer från Sverige.

Dag 1 till 4 006

Idag har jag varit lite mer aktiv och tagit mig till Ueno för att gå på det nationella museet i Ueno vilket tog hela eftermiddagen och ja… dagen, det va en mycket fin utställning och även om några medresenärer kanske inte vill höra det så va det nog bättre än alla museum jag besökte första gången, mest för det var Japanska saker, som buddistiska statyer, Katanas, kläder och extremt mycket vackert hantverk vilket jag tycker är synd att Philip missade, nästa gång eh Philip?

Dag 1 till 4 029(vet att det inte bör vara blixt, det va misstag, men den blev bättre en den andra och vågande inte stå kvar efter det, man får ta bilder men vet inte om blixt är så populärt)

I Ueno-parken noterade jag några saker: 1. Jag har tagit bilder varje gång på blommorna i vattnet och dom fanns inte där ännu, vilket är imponerande, dom växer fort! (detta kanske förvirrar vissa läsare men förhoppningsvis förstår dom det är riktade till, är en bild med också) 2. det finns sjukt många sakura träd 3. bara 2 av alla sjukt många träd har börjar blomma. Jag det är kul att ha fått se det innan blomning och ser nu fram emot dom kommande veckorna för att se en en körsbärsfärgad dröm komma till liv, lite kul är det att under ett av de två nämnda träd satt det en drös folk och hade picknick redan.

Dag 1 till 4 018Dag 1 till 4 020Dag 1 till 4 021

Jag tog inte samma väg fram och tillbaka från Ueno, in fact, så va inte ett enda tåg jag tog samma, tog först en lite krokigare väg med många byten dit, vilket antagligen va bättre då det va mycket färre folk. På vägen tillbaka så tog jag den å så populära Yamanote line och gick ifrån stationen utan att ta mig till en av de närmare stationerna, tar mig kanske 20 minuter och jag får se staden under tiden så det är bara trevligt, kanske inte varje dag dock.

Dag 1 till 4 024

Då har jag rabblar färdigt för denna gången, Emil out.

Advertisements

One Response to “Tillbaka till solens land”

  1. Ior Says:

    Fina bilder. Längtar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: